Teraz na antenie: do 17:59
W dobrym tonie
prowadzi: Ewa Dąbrowska
  Czwartek 2012.05.17 Imieniny: Weroniki, Stanisława, Sławomira Posłuchaj Radia PiK w Internecie
Jesteś w:   Forum Pogoda: zachmurzenie małe i umiarkowane temp. 16 °C ciśn. 1008 hPa » 
Wyszukiwarka
Menu
Lista przebojów
notowanie: 1130
z dnia: 13-05-2012
1 Skrzydlate ręce
Enej
2 Taki sam
IRA
3 Ja tu zostaję
Łukasz Zagrobelny
 więcej
RSS

Jesteśmy kulturalni
Brodnica

Bukowiec
Chełmno
Dąbrowa Biskupia
Dobrcz
Powiat Golubsko-Dobrzyński
Gruta
Jabłonowo Pomorskie
Mogilno
Nowe
Pruszcz Pomorski
Sępólno Krajeńskie
Solec Kujawski
Świecie
Powiat Świecki
Powiat Tucholski
Tuchola

Zbiczno

Forum
Lista forów » O audycjach » Festival Legendy Rocka
Festival Legendy Rocka
Dlaczego w dzisiejszej porannej audycji, około 6:40 Państwa dziennikarz mówił, że w tym roku odbędzie się 6 Festiwal Legend Rocka w Dolinie Charlotty, a nie jak jest naprawdę 4 ? Czy nie stać Państwa na zatrudnienie dziennikarzy, którzy taką wiedzę bedą posiadać ?
~adam
pokaż drzewo
tytuł Data dodania
Re: Re: Festival Legendy Rocka 2011-12-26 19:33:54
Trochę długi wpis jak na urażone ego. Adam to słuchacz a ty "zawodowy" dziennikarz.
~Z boku
Re: Festival Legendy Rocka 2010-07-24 08:55:25
upierdliwość to straszna cecha
~mirek
Re: Festival Legendy Rocka 2010-07-14 21:34:00
Panie Adamie! Zastanawiałem się czy odpisać na Pański post i... po długim namyśle, postanowiłem zająć stanowisko, skoro "chce mnie Pan pozbawić pracy"! Pyta Pan dlaczego powiedziałem, że w Dolinie Charlotty odbywa się VI a nie IV Festiwal Legend Rocka? Odpowiedź jest prozaiczna i zapewne Pana nie zadowoli - po prostu się pomyliłem, popełniłem tzw. "czeski błąd - IV a VI" i gdyby nie Pański wpis prawdopodobnie nawet bym na to nie wpadł! Oczywiście jestem w stanie zrozumieć Pana "oburzenie" i jeśli tak bardzo Pana swoją pomyłką uraziłem to przepraszam. Jednak nie rozumiem dlaczego poddaje Pan w wątpliwość moje przygotowanie zawodowe i ocenia moją pracę na podstawie jednego przejęzyczenia. Tak łatwo oceniać innych, prawda? Ale zanim zaczniemy to robić, może warto spojrzeć krytycznie na siebie? Proponuję więc, aby uważnie przeczytał Pan raz jeszcze swój wpis! Podpowiem: "Festival" czy "Festiwal", "Legendy" czy "Legend"? - oczywiście należałoby to potraktować jako błędy językowe, ale można także podejść do tego po ludzku i uznać, że są to po prostu nieznaczne nieścisłości w nazewnictwie. I tak to właśnie traktuję, bo - w przeciwieństwie do Pana - nie czuję potrzeby ferowania wyroków na Pański temat na podstawie kilku potknięć językowych, patrząc jedynie na to co i jak Pan napisał! Pozdrawiam serdecznie
~Krzysztof
realizacja: ideo Polskie Radio PiK|UKF 100,1 MHz|Włocławek 100,3 MHz|Brodnica 106,9 MHz 
ul.Gdańska 48, 85-006 Bydgoszcz, tel.+48 (52) 32 74 000, fax+48 (52) 34 56 013, e-mail:
start wstecz do góry