|
 |
|
 |
Forum |
 |
|
 |
| Bydgoszcz 21 wieku |
| Mamy podobno już 21 wiek. W Bydgoszczy trwa tak zwana rewitalizacja miasta. Pan Prezydent, wraz ze swoja świtą roztacza przed nami wizję cudownego grodu, a tymczasem do wielu domów nie sposób dojechać samochodem osobowym a tym bardziej dojść w normalnym obuwiu. Jeżeli mam zachwycać się Wyspą Młyńską, po czym wracając do domu urwać zawieszenie auta na jednej z uliczek na przykład Miedzynia, to taka perspektywa zniechęca mnie do podziwiania jakiegokolwiek pomysłu naszych rajców. Swoją drogą nie mogę pojąć jak to może się dziać, że w takich Niemczech można wybudować drogę, a dopiero w następnej kolejności postawić domy. W Polsce natomiast ludzi zamieszkujących przy normalnych ulicach uważa się za szczęśliwców, którzy w jakiś bliżej nieokreślony sposób pomogli swojemu szczęściu. Reasumując Panie Prezydencie ja naprawdę mając do wyboru budowę nowego ratusza (inwestycja już teraz budząca szereg kontrowersji), wolałbym aby zajął się Pan budową ulic osiedlowych. Jak do tej pory więcej tak Pan Prezydent jak i jego urzędnicy na ten temat mówią niż robią. |
| ~szaraczek |
| pokaż drzewo |
| tytuł |
Data dodania |
| Re: Bydgoszcz 21 wieku |
2010-10-16 08:58:14 |
| W pełni zgadzam się z Panem.Dodam tylko że Pan Prezydent olewa szaraczków bo ma w głowie jak ustawić się i swoją rodzinkę gdy już zostanie wykopany z intratnej posadki. |
| ~marynarz7654 |
|
|
|
 |
|
|
 |
|